Julia Rindhagen och Lovisa Ljung i Hovshaga AIF. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio
Julia Rindhagen och Lovisa Ljung tillhör 95-kullen i Hovshaga AIF. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio
Sportmagasinet

JUST NU: Sportmagasinet om daminnebandyns framtid i länet

Lyssna direkt
Sänds 19 oktober 23.07 - 20 oktober 00.00

Sedan barnsben har de hängt ihop på innebandyplan, 1995-kullen med bland andra Julia Rindhagen och Lovisa Ljung i elitsatsande division 1-laget Hovshaga AIF. Nu hänger mycket ansvar på 95:orna om Växjö ska få upp ett lag i högsta serien, SSL, eller inte. Sportmagasinet fokuserar idag på daminnebandyns framtid i Kronobergs län.

Helena Bjärshag är P4 Kronobergs innebandyexpert och medverkar i Sportmagasinet.

Helena, hur mår daminnebandyn i Kronobergs län?

– Den mår hyfsat men det borde finnas ett lag i den högsta divisionen.

Växjöklubbarna Hovshaga och Vöikers samarbetar för att få upp ett lag i superligan, SSL, vad behövs för att Hovshaga ska ta klivet upp?

– Klubben måste fortsätta med sin ungdomssatsning för att få upp nya talanger. De måste också värva in nya spelare för att få in rutin i laget. Kanske borde Hovshaga också spela i Fortnox arena för att kunna använda arenan för att locka nyförvärv.

– Alla tjejer måste också vilja spela i samma lag och satsa 110 procent. Det viktiga får inte vara att man måste hålla ihop med sina kompisar i ett lag.

Hur ser daminnebandyn i länet ut 2020?

– Jag hoppas att vi har ett lag från Växjö i SSL och att inte så många tjejer lägger av. Jag hoppas att de fortsätter även efter att de fyllt 20-25.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".