Alvesta kommun

Fängelse efter kofotsattack mot flickvännens våldtäktsman

En 30-årig man från Alvesta kommun döms till fängelse i två månader vid Växjö tingsrätt. Han ska ha misshandlat en man som tidigare dömts för våldtäkt på hans flickvän.

Historien utspelade sig i somras på en fest i Växjö. Där blev flickvännen våldtagen och sexuellt ofredad av en man i 20-årsåldern. Våldtäktsmannen dömdes mot sitt nekande i september och fick ett års fängelse.

Dagen efter våldtäkten i somras kom våldtäktsmannen för att hämta sin bil och blev då attackerad med kofot av 30-åringen och fick då minst två slag mot huvudet.

Men tingsrätten menar att mannen borde haft tid att lugna ner sig då det gått ett halvt dygn från det att han fick reda på våldtäkten. Därför finns det inga förmildrande omständigheter och han får alltså två månaders fängelse. Dessutom ska den dömde våldtäktsmannen få 5 500 kronor i skadestånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".