Spelare i Alstermo med målvakten Stefan Berg firar en seger. Foto: Annie Svensson
Alstermo firar en lysande säsong så här långt. Arkivfoto: Annie Svensson
Handboll

Jackpot för Alstermo - två segrar på samma dag

Tisdagen den 25 november blev en lyckodag för topplaget Alstermo i handbollsettan. Först tilldömdes klubben segern i förlustmatchen mot Vinslöv den 16/11, eftersom Vinslöv använt sig av en oregistrerad spelare. På kvällen besegrades sedan Anderstorp i den omtalade omspelsmatchen med 28-23. Fyra poäng på en och samma dag alltså.

Alstermo leder nu division 1 södra, fem poäng före tvåan HK S-hof och trean Vinslöv. Alstermos mål är att ta sig tillbaka till allsvenskan och hittills har laget levererat.

Idag kammade klubben då också hem hela fyra poäng på bara några timmar. Först kom förbundet med beskedet att Alstermo tilldelas segern i förlustmatchen mot Vinslöv den 16/11. Anledningen är att Vinslöv använt sig av en oregistrerad spelare.

Senare på kvällen vann Alstermo omspelsmatchen mot Anderstorp med 28-23 och ryckte i tabelltoppen. Anledningen till att matchen spelades om är att Anderstorp i premiären mot Alstermo fick ett mål för mycket, vilket ledde till att Alstermo överklagade resultatet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".