Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Hockeyettan södra

Tingsryd missade chansen

Dave Lindarv: "Vi skämmer ut oss"
2:45 min

Tingsryd hade chansen att säkra avancemang till Allettan. Då krävdes seger mot serieledarna Kristianstad. Men en svag mittendel av matchen ledde till att man förlorade med 6-4.

Inför onsdagens match var det, med fyra matcher kvar, tio poäng ner från tredjeplacerade Tingsryd till femteplacerade Nybro. 

Det innebar att seger räckte, oavsett hur Nybro spelar, för att säkra avancemang till Allettan. 

Gästande Kristianstad hade ingenting att spela för eftersom man redan säkrat sin plats i Allettan.

Och det började bra för Tingsryd. Redan efter drygt två minuter gav Sebastian Benker hemmalaget ledningen, assisterad av Rasmus Johansson. 

Men efter tio minuters spel inleddes Tingsryds förfall. 

Kristianstad gjorde fem raka mål på 18 minuter

Seth Wikskal kvitterade för Kristianstad. Fredrik Lindblom gjorde 1-2 efter ett mycket dråpligt Tingsrydsbyte och med tre minuter kvar av period ett så hittade Alexander Molldén rätt och så var det 1-3. 

Andra perioden var inte mycket bättre. Tingsryds spel i numerärt underläge lämnade mycket att önska och i just den spelformen spädde Martin Backholm på olyckan för Tingsryd när han gjorde först 1-4 och sedan 1-5. 

Spelade upp sig i tredje

Antagligen hade tränare Martin Karlsson sagt ett par väl valda ord i periodvilan för Tingsryd kom ut som ett helt klart förbättrat lag. 

Dave Lindarv gjorde 2-5 efter fem minuter och när Filip Owesson sedan satte 3-5 med drygt sex minuter kvar så kändes det som att Tingsryd faktiskt hade chansen att komma tillbaka i matchen. 

Men trots spel i bland annat fem mot tre så mäktade inte Tingsryd med att komma närmare än så. Kristianstad satte istället 3-6 i öppen kasse, Tingsryd reducerade till 4-6 vilket också blev slutresultatet. 

Tingsryd har fortfarande avgörandet i egna händer. Det räcker att man samlar tre poäng på de tre återstående matcherna för att säkra spel i Allettan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".