Alstermo åkte på lättsmält förlust mot hemmastarka S-Hof

Tomas Lundberg: "Vi kom precis ur den där jävla hallen.."
1:38 min

Inget lag har lyckats besegra S-Hof, Sävehofs farmarlag, i Partillebohallen. Det gjorde inte heller Alstermo som förlorade matchen med 34-28. Men det var en förlust som var lättare att smälta än andra förluster, enligt Alstermos tränare Tomas Lundberg. 

– Absolut. Så är det ju. Utav många skäl. När man möter ett bra, samspelt lag som är vana att vinna så känns det som att man skulle kunna ta förlusten. Sedan hade man väl gärna sett att man vann. 

– Däremot kan man vara lite orolig över att vi förlorar rätt många kamper på planen. Det tar jag väl med mig härifrån, säger Tomas Lundberg. 

Inget lag har lyckats besegra S-Hof i Partillebohallen. Inte heller Alstermo, vilket Tomas Lundberg grymtade, men en glimt i ögat, lite över efter matchen. 

– Vi har precis kommit ur den där jävla hallen, skrattar han. 

Varför är det så svårt att slå S-Hof i Partillebohallen?

– Alla bortamatcher är ju svåra. Sedan är det ett bra lag. Det känns som att vi inte riktigt var förberedda. Möjligtvis är det inte så mycket folk i hallen. Då blir det inte riktigt något tryck i det. Det kändes lite grann som att vi inte var på plats från början. 

– Samtidigt är dom individuellt jävligt duktiga. Det måste man säga. Ge dom lite beröm. Ibland förlorar man mot lag som är bättre. Men jag tycker kanske att vi borde vara beredda att offra oss lite mer, säger Tomas Lundberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".