Öster dam Nellie Karlsson foto Magnus Sundvall
1 av 2
Nellie Karlsson firar ett mål för Östers IF. Arkivfoto: Magnus Sundvall/Sveriges Radio
Nellie och Elin Karlsson. Foto: Peje Johansson/ Sverigesradio
2 av 2
Nellie och Elin Karlsson. Foto: Peje Johansson/ Sverigesradio
Fotboll

Växjötvillingarna lämnar division 1 för allsvenskan

Spel i allsvenskan för Nellie och Elin
12 min

De 19-åriga tvillingarna Nellie och Elin Karlsson är klara för spel i damallsvenskan. De lämnar division 1-laget Växjö DFF för spel i allsvenska Kristianstads DFF.

Flera allsvenska klubbar och IFK Kalmar i elitettan har visat intresse för de båda F19-landslagsspelarna men det blev alltså Kristianstad som vann dragkampen om talangerna.

– Det känns som en väldigt kul utmaning och rätt steg att ta i utvecklingen. Både Elin och jag tycker att Kristianstad känns som en bra klubb med bra ambitioner. Det ska bli väldigt spännande och samtidigt roligt, säger Nellie Karlsson till P4 Kronoberg.

Backarna Elin och Nellie har följts åt från moderklubben Hovshaga AIF till Östers IF och tidigare i år till elitsatsande Växjö DFF, som inte lyckades ta sig upp från division 1 till elitettan tidigare i höstas.

Båda två har också en karriär i flicklandslaget. Nellie har spelat 18 matcher med F19-landslaget och Elin har spelat 14 matcher.

Nu följs tvillingarna alltså åt även upp i allsvenskan.

– Självklart känns det skönt att göra det ihop med Elin, säger Nellie, som precis som sin syster spelar back men Nellie har under sin karriär även spelat mycket som forward.

Kristianstad slutade på femte plats i damallsvenskan 2014. Systrarna Karlsson har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".