En rejäl prilla. Foto: TT
En rejäl prilla. Foto: TT
Världen

Prillan ska till USA

Nu ska den svenska snustillverkaren Swedish Match få amerikanarna att lägga en prilla under läppen. Det ska de försöka med genom att få den amerikanska livsmedelsmyndigheten FDA att ändra varningstexterna på snusdosorna. 

Kommer ändrad varningstext få amerikanarna att börja snusa? Tyck till på Facebook, Google Plus, Twitter eller kommentera!

Istället för att lista ett antal sjukdomar som kan orsakas av snus, som exempel ökad risk för munhålecancer, så vill Swedish Match att texten på dosorna ska handla om positiva effekter. Som att snus är mindre farligt än cigaretter.

Med anledning av ansökan publicerade New York Times i helgen en längre artikel om det svenska snuset. I artikeln framhäver representanter för Swedish Match bland annat att snus är en anledning till varför så få röker i Sverige, medan andra hävdar att det inte finns bevis för ett sådant samband.

Vad tror du? Kommer en ändring av varningstexten att få amerikanarna att börja snusa?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".