Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt (tv) och Mattias Karlsson. Inklippt: Maria Sitomaniemi Stjernfeldt (SD)
Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt (tv) och Mattias Karlsson. Inklippt: Maria Sitomaniemi Stjernfeldt. Foto: TT Montage: Sveriges Radio
Budgetrysaren

Sitomaniemi Stjernfeldt: SDU påverkar inte dagens besked

Sverigedemokraterna ger idag besked om hur de kommer att rösta i budgetomröstningen i riksdagen på onsdag. Igår sa partiets ungdomsförbund att de tyckte att moderpartiet skulle rösta med alliansens budget. Men det tror inte Maria Sitomaniemi Stjernfeldt, sverigedemokrat i Ljungby kommun och landstingsledamot, kommer att påverka dagens besked. 

Följ SD:s presskonferens direkt i P4 klockan 16:30.

Regerande Socialdemokraterna och Miljöpartiet har försäkrat sig om stöd från Vänsterpartiet, men de tre har emot sig fem oppositionspartier som tillsammans har fler röster i riksdagen. Det bäddar för en rysare i budgetomröstningen som är planerad till imorgon onsdag.

Under måndagen meddelade SD:s ungdomsförbund SDU att de ville att moderpartiet fäller regeringens budget.

-- Vi borde sätta hårt mot hårt nu när socialdemokrater och moderater deklarerar att man inte tänker samtala med oss, inte tänker förhandla med oss, sa SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand till Ekot.

Men Maria Sitomaniemi Stjernfeldt, sverigedemokrat i Ljungby kommun och landstingsledamot, tror inte att deras beslut kommer att påverka dagens besked.

– Det har jag svårt att tro, vi har väl en policy att vi röstar med dem som gör att vi får in det mesta av våra egna tankar, så jag kan tänka mig att det är lite så de resonerar, så tänker vi här lokalt, säger Maria Sitomaniemi Stjernfeldt (SD).

Du satt ju med i landstinget där det i fullmäktige var en liknande situation, då valde ni att lägga ner er röst. Kan det bli något liknande på riksplan?

– Det är svårt att säga, det vågar jag inte svara på.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".