Foto: Henrik Snygg
1 av 2
Foto: Henrik Snygg
Foto: Henrik Snygg
2 av 2
Foto: Henrik Snygg
Småland

57 personer i bussolycka utanför Gislaved

Hör Anders som blev vittne till bussolyckan
0:51 min

Flera personer klämdes fast i en bussolycka utanför Tranemo i Västra Götaland på morgonen. Enligt uppgifter ska alla vara ute ur bussen nu.

Ett stort antal passagerare har skadat i olika grad i bussolyckan i morse. Olyckan inträffade 20 över 7 mellan Tranemo och Gislaved vid Krokssjön. Riksväg 27 är helt avstängd.

Vid niotiden hade alla tagits ut ur bussen, dessförinnan satt flera personer fastklämda, rapporterar TT. Flera ambulanser har varit på plats, även en ambulanshelikopter. Runt 40 har förts till olika vårdcentraler och ett antal till Borås sjukhus.

Ett vittne säger till Sveriges Radio att det är en abonnerad buss från Gislaved som vält.

– Det är polis och ambulanser överallt på platsen och väldigt rörigt.

Är det någon skadad på platsen?

– Jag har sett flera med filtar om sig och ambulanser som åkt fram och tillbaka, men jag vet inte om det är några skadade, säger ett vittne.

Det var en abonnerad buss som var på väg till en julmarknad i Köpenhamn, uppger också bussbolaget. 57 passagerare var med på bussen från Ulricehamn, Borås, Tranemo och Grimsås, uppger företrädare för bussbolaget för Sveriges Radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".