Caroline Cederlund och Pär Hansson vid julklappshögen på hotell Terazza i Ljungby. Foto: Carina Bergqvist/ Sveriges Radio
Caroline Cederlund och Pär Hansson vid julklappshögen på hotell Terazza i Ljungby. Foto: Carina Bergqvist/ Sveriges Radio
Ljungby

Julklappar samlas in till barn i Ljungby

"En julklapp kan uppmuntra"
1:16 min

Många familjer har det tufft i juletid. För att hjälpa och se till att alla barn får någon julklapp pågår en insamling av klappar i Ljungby kommun.

Många, många paket har redan samlats in och kommer att glädja barn i kommunen, berättar Caroline Cederlund som jobbar med anhörigstöd på Ljungby kommun.

– En julklapp kan uppmuntra ändå det som är lite tufft. Det kan vara att det har kraschat i familjen och att det är en jobbig situation i juletid. Julen är en laddad tid.

Om man vill ge en julklapp kan man besöka En varmare jul i Ljungbys Facebooksida.

– Där kan man kolla vilka julklappar som behövs och sen köpa julklappen och skänka den, berättar Per Hansson på hotell Terazza i Ljungby där julklappsinsamlingen pågår.

Just nu har 450 julklappar redan samlats in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".