Andreas Stockenberg, tränare i Alstermo handboll och Tomas Lundberg, assisterande tränare. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio

Alstermo till juluppehåll i serieledning

Andreas Stockenberg: "Vi hade kontroll på matchen"
3:09 min

Alstermo avslutade första halvan av säsongen med en bortaseger mot Kristianstad. Nu går man till julvila i serieledning.

Alstermo vann borta mot IF Kristianstad med 28–31 efter en relativt jämn match. Alstermo hade ledningen hela matchen – men var tätt jagade av IF Kristianstad.

Först i slutet av matchen kunde Alstermo dra ifrån, även om Kristianstad vid ett tillfälle gjorde matchen spännande.  

I och med segern avslutades första halvan av säsongen på bästa sätt och de går nu till juluppehåll som serieledare. Alstermos tränare Andreas Stockenberg var nöjd med lagets insats efter matchen.  

– Det känns skönt att avsluta en bra säsong med en seger. Även fast vi möter ett farmarlag så är bortamatcher svårt. Nu har vi vunnit fyra av sex bortamatcher och har fler hemmamatcher på våren, säger Andreas Stockenberg och fortsätter: 

– Ledning med tre poäng i serien. Det ser ganska bra ut, säger Stockenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".