Distansryttaren Sara Henriksson från Agunnaryd. Foto: Svenska Ridsportförbundet
Sara Henriksson bor i Agunnaryd men tävlar för Nerikes Distansryttarförening. Foto: Svenska Ridsportförbundet
Distansritt

Sara från Agunnaryd får fint ridsportstipendium

21-åriga distansryttaren Sara Henriksson från Agunnaryd har utsetts till Ridsportens Jubileumsstipendiat 2015. Stipendiet är på 100 000 kronor och Sara satsar nu mot seniorlandslaget och EM i Slovakien.

Sara Henriksson har varit framgångsrik under hela 2014. Hon vann SM för Young Riders och kom bland annat tvåa i en tävling i Litauen. 2015 tar hon klivet upp på seniornivå och siktar på att slå sig in i seniorlandslaget.

– Stipendiet öppnar helt nya möjligheter för mig, både vad gäller träning och tävling, säger Sara i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Sedan fem tillbaka år bor Sara Henriksson med sambo och fyra av sina hästar på en gård i Agunnaryd i Ljungby kommun.

Svenska Ridsportförbundets Jubileumsstipendium delas ut till en lovande ryttare strax under landslagsnivå för att ge en knuff vidare i karriären och mot mästerskap.

Så här lyder motiveringen:

”Sara Henriksson är bara 21 år men har redan gjort sig ett namn inom svensk distansritt. Hon har ridit fyrstjärnig klass i både VM och EM som Young Rider och kommit tvåa i en trestjärnig 160 km. Sedan i somras kan hon även titulera sig svensk mästare för Young Riders.
Men Sara vill långt mer än så. Hon är en vinnarskalle utöver det vanliga som vill lära av de bästa och siktar mot världstoppen. Med flera hästar och en målmedveten satsning tar sig Sara an nästa säsong som senior. Genom Jubileumsstipendiet får hon en unik möjlighet att träna och tävla internationellt för att matchas mot sina högt satta mål och mot en plats i det svenska landslaget. Sara Henriksson har hästens bästa för ögonen och är en sann ambassadör som kan ge svensk distansritt en större plats på ridsportkartan.”

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".