Carl Tobiazon, Kronobergpolisens godsspanare Foto: Petra Ekelöf
Carl Tobiazon, Kronobergpolisens godsspanare Foto: Petra Ekelöf
Hemtjänsttjuven i Lidhultstrakten

Godsspanare Tobiazon: Nästan alla stulna föremål är tillbakalämnade

"Det har varit många tårfyllda möten"
1:03 min

11 fall av grova stölder har den tidigare hemtjänstanställda i Ljungby kommun åtalats för i den omfattande stöldhärvan hos äldre i Lidhultstrakten. Polisens godsspanare håller nu på att knyta ihop säcken och de flesta föremålen är tillbaka hos sina ägare.

– På det hela taget ser det bra ut. När föremål som betingar ett stort personligt värde kommer tillrätta är det väldigt positiva reaktion. Det har varit mycket tårfyllda möten när vi lämnar tillbaka grejer. Och det är klart att vi som utredare påverkas, det är ju de absolut svagaste i samhället som man ger sig på, säger Carl Tobiazon.

Stöldhärvan gäller en tidigare morddömd kvinna som varit anställd inom hemtjänsten i Ljungby och som misstänks ha stulit föremål från äldre och sjuka i Lidhultstrakten. Hon har nu åtalats för 11 fall av grov stöld.

Det handlar om stölder av guldsmycken för mer än 100 000 kronor. Och polisens godsspanare Carl Tobiazon hoppas att man ska hitta ägarna till alla

 – Förhoppningen är att allt som tagits i beslag ska tillbaka där det hör hemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".