Christoffer Mattisson, Alexander Toresson och Filip Nilsson i Lakej hockey. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Christoffer Mattisson, Alexander Toresson och Filip Nilsson i Lakej hockey tränar tre kvällar i veckan. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Ishockey

Hockeysupportrar knyter vänskapsband

Hör reportaget om Supporterslaget
6:32 min

På lördag spelas en lite ovanlig hockeymatch. Det är Växjö Lakers och HV71:s supporterföreningar som möter varandra i en match de kallar Supporterslaget. Detta är ett sätt att knyta vänskapsband mellan supportrar som i vanliga fall är bittra rivaler.

Gulligt! Vågar ni möta Hertsörinken? #supporterslaget 

Förra året möttes lagen i Vida arena i Växjö inför 500 personer. Returen nu på lördag spelas i Kinnarps arena i Jönköping.

– Det är för att visa att trots att vi håller på olika lag så kan vi umgås, berättar Christoffer Mattisson, som aldrig hade spelat hockey innan han började i Lakej hockey.

– Det blir helt enkelt en vänligare ton mellan föreningarna, tillägger Filip Nilsson, som har spelat hockey sedan han var fem år.

Christoffer Mattisson hoppas nu också att det här konceptet ska spridas.

– Drömmen hade varit att få med de närliggande SHL-klubbarnas supporterföreningar och även de allsvenska lagen. Kanske kan vi spela en turnering ihop framöver.

I reportaget om Supporterslaget hör du också vilken NHL-stjärna som en av lagmedlemmarna i Lakej hockey har varit lagkamrat med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".