Växjö

Man gripen efter väpnat rån mot närbutik

"Han hotade kassörskan med någon form av vapen"
1:37 min

Coop på Södra Ringvägen i Växjö rånades strax före klockan tio i dag. Enligt polisen hotades kassörskan av en ensam man med någon form av vapen. Rånaren fick med sig kontanter och försvann sedan i en bil. Men polisen kunde med hjälp av vittnesuppgifter köra ikapp mannen och gripa honom.

– Vi fick ett samtal om att en ensam man hade tagit sig in i butiken och hotat kassörskan med något vapenliknande föremål. Han fick med sig kontanter därifrån och lämnade platsen i en bil. Men det fanns vittnesuppgifter om vad det var för bil och polispatrullen på väg fram till platsen möter den här bilen och efter att ha legat efter en kortare bit så stannar bilen och gärningsmannen kunde gripas, säger Christer Karlsson, vakthavande befäl vid Kronobergspolisen.

Vad sa han när han greps?

– Jag har inte fått några uppgifter om vad han sagt.

Bilen som han använde sig av hade han också hotat sig till, kan du berätta om det?

– Ja det stämmer, strax efter att vi hade fått in samtal om rånet mot Coop så fick vi in ytterligare samtal om att en man skulle ha blivit avtvingad sin bil. Det var strax intill butiken och han ska också ha blivit hotad med ett vapen.

Vad händer nu?

– Mannen är gripen och kommer att höras inom kort sedan får åklagare besluta vad som ska hända med honom. Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning och vi har både utredningspersonal och tekniker på plats vid butiken.

Är det någon av dem två, kassörskan eller mannen som blev avtvingad bilen som fått några skador?

– Jag har inte fått några uppgifter om att någon ska vara fysiskt skadad.

Under eftermiddagen kommer mannen sannolikt att anhållas av åklagare. Han är misstänkt för två rån, dels för rånet mot butiken och dels för rånet mot privatpersonen.

Polisen hade flera timmar efter gripandet ännu inte kunnat fastställa mannens identitet då han vägrat säga vem han är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".