Poliser och avspäärningsband på en gata i Sydney. Foto: Jacob Fransson.
1 av 2
Foto: Jacob Fransson.
Sydney

Jacob från Jönköping på plats vid gisslandramat

Jacob Fransson: Fick hör att det kunde finnas bomber i hela stan
4:01 min

En ensam beväpnad man har lamslagit hela Sydneys centrum, där han håller ett trettiotal personer som gisslan på ett kafé. Jacob Fransson från Jönköping är vittne på plats.

– Det är obehagligt och man tänker på det, berättar Jacob Fransson, 21 år, från Jönköping, som just nu är på rundresa i Australien.

Han var på en stadsvandring förbi kaféet just när dramat tog sin början.

– Det var strax efter klockan tio och avspärrningarna hade precis börjat sättas upp och polisen kom körande. Vi kom relativt nära kaféet och kunde se det.

Rundvandringen fortsatte dock, men när de kom till operahuset fick de gå därifrån också, eftersom att ett misstänkt paket hittats.

– De evakuerade hela området och spärrade av. Sen fick vi gå hem och de sa att det var bäst att vi stannade inne, för de vet inte hur många bomber det är.

Vad tänkte du när du förstod vidden av det här?


– Vid kaféet kändes det ganska lugnt, men när vi kom till operahuset och fick höra att det kunde finnas bomber i hela stan, som man blev lite orolig, eftersom vi skulle gå hela vägen tillbaka till hotellet. Man känner sig ganska lugn, för det är så mycket poliser ute, men man vet ju aldrig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".