Arantxa, Linnea, Petter och Kodjo. Med banderoll där det står 235 000 engagemang och 30 489 975 kronor. Foto: Sveriges Radio.
Foto: Sveriges Radio.
Musikhjälpen

Musikhjälpen slog rekord

Det blev rekord för Musikhjälpen som sändes från Stora torget i Uppsala. På en vecka samlades över 30 miljoner kronor in till kampen mot att stoppa spridningen av HIV. 

Musikhjälpen som avslutades igår ikväll slog återigen rekord. När programledartrion bestående av Linnea Henriksson, Kodjo Akolor och Petter Alexis släpptes ut ur glasburen i Uppsala strax efter tio på kvällen så hade nästan 30, 5 miljoner kronor samlats in till kampen för att stoppa spridningen av hiv.

30 489 975 kronor blev det för att vara exakt. Och i år har Musikhjälpen totalt kunnat räkna till rekordsiffran 235 000 engagemang. Publiken har bidragit genom att önska låtar via sms, starta och bjuda på auktioner, starta och bidra med pengar i digitala bössor och på många andra sätt hjälpt till med insamlingen.

På insamlingskartan på musikhjälpen.se går det att se alla initiativ som har anmälts inför och under Musikhjälpen-veckan. På kvällen var 2072 initiativ anmälda på kartan. 

Musiken i Musikhjälpen
Under veckan har det kommit in över 91 000 önskningar om att spela en låt.

De tio mest önskade artisterna i Musikhjälpen 2014:

1. Håkan Hellström

2. Petter

3. Queen

4. Kent

5. Bruce Springsteen

6. Ed Sheeran

7. Coldplay

8. Laleh

9. Lars Winnerbäck

10. Beyoncé
 

De tio mest önskade låtarna i Musikhjälpen 2014:

1. Hozier – Take me to church

2. Broder Daniel – Shoreline

3. Kent – Utan dina andetag

4. Omi – Cheerleader

5. Ariana Grande – Break free

6. Håkan Hellström – Valborg

7. Queen – Bohemian Rapsody

8. The Pouges & Kirsty McColl – Fairytale of New York

9. Coldplay – Fix you

10. Avicii – The nights


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".