Andreas Karlsson
Andreas Karlsson är en av de som kritiserar ombyggnationen av väg 27. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Väckelsång

Kritik mot ombyggnation av väg 27

"Det är rena dödsfällan"
1:23 min

På väg 27 utanför Väckelsång har Trafikverket vid en ombyggnad av vägen tagit bort farthinder vid en korsning. Förra helgen skedde en trafikolycka och boende i Väckelsång är kritiska till hur Trafikverket har byggt om vägen. 

Andreas Karlsson är en av dem som är kritiska:

– Det är rena dödsfällan där, och för en dryg vecka sen körde ju en lastbil rätt ner och var uppe och körde på cykelvägen, vad hade hänt om någon hade gått där, säger han.

Även om boende omkring den omtalade korsningen skulle vilja ha tillbaka farthinder och ett räcke vid gång- och cykelbanan tycker Morgan Olofsson vid Trafikverket att de gjort mycket annat för att få ner hastigheten. Problemet ligger i något annat, säger han:

-- Det vi har sett nu är att det här bevisligen inte verka funka för trafiken utan det vi ser framför oss är att vi kommer sätta en kantsten i avsmalningen, det kan vi inte göra nu utan det får vi göra till våren. Det vi får göra nu är att märka upp det och göra det tydligare, säger Olofsson och fortsätter:

– Den viktiga frågan är ju hur man kan missa att vägen svänger. Hur uppmärksam är man som chaufför då?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".