Vilgot Persson, Simon Ferm, Edith Andersson och Wilma Hedberg går i femman på Dackeskolan i Tingsryd. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Vilgot Persson, Simon Ferm, Edith Andersson och Wilma Hedberg går i femman på Dackeskolan i Tingsryd. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Tingsryd

Nöjda och trygga femteklassare i Tingsryd, visar undersökning

"Det är bra lärare, de hjälper alltid till"
1:27 min

Femteklassarna i Tingsryd är mycket nöjda med sin skola.Det visar resultatet av Sveriges kommuner och landstings stora elevenkät som presenterades på torsdagen.

På Dackeskolan i Tingsryd är personalen riktigt glad över resultatet i den stora elevenkät där runt 100 000 barn i femte och åttonde klass i Sverige fått svara på frågor om sin skolgång.

Tingsryds femteklassare är nämligen så nöjda, att kommunen hamnar på tredje plats på rankningen över ställen där barnen känner sig trygga och är nöjda med sina lärare och sin undervisning - av cirka 200 kommuner.

Vilgot Persson, Simon Ferm, Edith Andersson och Wilma Hedberg går alla i femman och de gillar verkligen sin skola 

– Det är bra lärare, de hjälper alltid till och förklarar bra.

– Alla är kompisar med alla, jag tycker det gäller hela skolan.  

– Det blir sällan bråk och blir det bråk tar lärarna väck det direkt.

Men åttondeklassarna i kommunen är inte lika nöjda, där hamnar Tingsryds kommun långt ner på rankningen jämfört med de andra kommuner.

    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".