Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio.
Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio.
Sportmagasinet

Sportmagasinet julspecial – vad önskar sig länslagen i julklapp?

Lyssna på hela Sportmagasinet julspecial 23/12
20 min

I dagens upplaga av Sportmagasinet funderar våra experter ut julklappar till våra länslag. Dessutom blir det fagra jultoner när experterna ska knyta an en julsång till ett lag. 

Mike Zanier, Växjö Lakers:

– Jag tror Växjö Lakers vill ha ett mer jämnt spel från uppehållet och framåt. Och att deras power play ska börja leverera. Vissa spelare behöver prestera bättre. Rhett Rakhshani till exempel. Han har haft det lite tufft. Han är på gång nu, men jag tror han kan mer, säger Mike Zanier. 

Hanna Höckert, Östers IF och Växjö DFF:

– Jag tänkte att jag kan köra samma present till båda. Båda föreningarna är inne i en rätt jobbig period. Jag tror att pengar står först på önskelistan. Det är vad båda föreningarna vill ha. Sedan är jag inte säker att pengar kommer lösa alla problem – men jag tror att det är vad dom vill ha. 

– Öster vill nog också ha en ny forward. Det är dom nog i stort behov av om dom ska lyckas med nästa säsong. Kunde inte komma på några namn riktigt. Hoppas Österledningen har bättre koll på marknaden än vad jag har. 

– Växjö DFF tror jag är ute efter en hel backlinje. Dom har ju precis tappat hela backlinjen från förra året. 

Helena Lindgren, Hovshaga och Växjö Vipers.

– Hovshaga vill nog ha en Elina Hamnå i storform. Jag hade möjlighet att spela med henne förra året och det är en fantastisk innebandyspelare. Men i år tycker jag inte hon fått ut så mycket som hon kan. Kommer hon igång så har hon nästan ett nyförvärv där. 

– Växjö Vipers kan önska sig ännu mer publik på sina matcher. Tycker dom är värda det. Dom spelar en publikfriande innebandy. Tänk ett fullsatt Fortnox varje hemmamatch. Det skulle bära dom till ännu flera vinster hemma.  

Lyssna på hela Sportmagasinet via den blåa ljudknappen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".