Centrallasarettet Växjö. Foto: Michael Breider.
24-åringen vårdas på lasarettet i Växjö. Foto: Michael Breider.
Växjö

Knivskuren fortsatt allvarligt skadad

"Vi håller förhör med ett stort antal personer"
1:42 min

Den 16-årige pojke som är anhållen misstänkt för mordförsök på en 24-årig man på campus i Växjö i lördags kväll kommer att begäras häktad i kväll eller i morgon bitti. 24-åringen som blev knivskuren bedöms fortfarande vara allvarligt skadad, enligt uppgifter från lasarettet på måndagseftermiddagen.

– Vi håller förhör med ett stort antal personer, det har ju varit ganska mycket folk som har varit i anslutning till den här brottsplatsen. Det är i huvudsak ungdomar som bor här och många av dem var hemma och uppe vid den här tiden, säger Ola Severinsson på Kronobergspolisen.

Enligt polisen ska den nu anhållne 16-åringen och ytterligare tre ungdomar ha sprungit runt på campusområdet och stört och också skjutit raketer. Och det var när 24-åringen försökte stoppa ungdomarna som han blev knivskuren. Enligt Ola Severinsson har det inte kommit fram något nytt i förhören som ändrar den bilden.

– Nej, det är den bilden som vi gått ut med tidigare och den bilden som fortfarande gäller.

Har det funnits någon koppling mellan 24-åringen och de här ungdomarna tidigare?

– Det har jag ingen uppfattning om alls.

Kort efter händelsen i lördags kväll greps de fyra ungdomarna av polisen. Tre av dem, 16 respektive 17 år gamla har släppts, medan en 16-åring bosatt i Växjö är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Åklagaren Jonny Philipsson säger till P4 Kronoberg att 16-åringen kommer att begäras häktad i kväll eller i morgon bitti.

Är 16-åringen känd av er sedan tidigare?

– Det kan vara så att någon enstaka polis känner honom, men det är ingen som är känd för mig, säger Ola Severinsson.

Vad har han själv sagt i förhören?

– Vad har har sagt i förhören har jag ingen uppfattning om, och jag kan inte berätta det i nuläget.

Enligt Ola Sverinsson tillhör de fyra samma grupp även om han inte vill kalla dem ett gäng. Men varifrån i stan de kommer vill han inte berätta.

– Det är lite blandat så jag kan inte säga att det är ett gäng från Teleborg eller någon annan förort i Växjö, utan det är Växjöungdomar punkt slut.

Det här var då på campusområdet på universitetet, vad gör ett gäng 16-17-åringar där ute?

– Som det ser ut nu så vet vi inte det och hade vi haft den vetskapen så tror jag inte att vi hade gått ut med det så här tidigt i utredningsarbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".