Nyårsspecial i Sportmagasinet. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio.
Nyårsspecial i Sportmagasinet. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio.
Växjö

Sportmagasinet summerar årets sport

Sportmagasinet nyårsspecial 30/12
20 min

Det har varit ett långt sportår där det mesta har gått snett inom toppidrotten i Kronoberg. Men på vissa håll har framgångar lyst upp idrottsåret. I dagens upplaga av Sportmagasinet försöker Anna Tigerström, Jonatan Bergman och Janne Gunnarsson summera det gångna idrottsåret. 

Men det har varit vissa ljuspunkter också. Växjö Vipers tog sig för första gången, som nykomling, till slutspel i den Svenska Superligan i innebandy. 

– Det är absolut imponerad. En kvartsfinal är inte fy skam för en nykomling. Och särskilt med tanke på hur Vipers började säsongen 2013 och radade upp förluster. Sedan hämtade man igen på slutet. Det är inte så en nykomling brukar agera. Brukar vara tvärtom. Att man går ut starkt och sedan tappar på slutet, säger Anna Tigerström. 

– Så det var imponerande och jätteroligt att vi hade ett lag i kvartsfinal, säger Anna Tigerström. 

Janne Gunnarsson: "Lakers fick grus i maskineriet i semifinalen"

Även Växjö Lakers tog sig för första gången någonsin till slutspel i hockeyns högstaserie, SHL. Man tog sig faktiskt hela vägen till semifinal där det sedan tog stopp mot Färjestad.

– Helt klart godkänt. Även om man föll så många matcher hemma. Man hade möjlighet att gå till final om man besegrade Färjestad på hemmais. Men det gick ju inte. Växjö Lakers toppade formen 2014 ända fram till semifinalen då det gick grus i maskineriet. Men jag tror att Lakers 2015 har möjlighet att gå minst lika långt, säger Janne Gunnarsson. 

Lyssna på hela sammanfattningen via den blåa ljudknappen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".