Tingsryds nya hockeyspelare Kari Sihvonen. Foto: Anna Wessman/Sveriges Radio
Kari Sihvonens första match i Tingsrydströjan mot Kristianstad IK. Foto: Anna Wessman/Sveriges Radio
Hockey

Tingsryd blev överkörda i årets första match

Filip Owesson: "Vi måste kämpa mer"
1:53 min

Det blev en tung dag på jobbet för hockeyspelarna i Tingsryds AIF mot Kristianstad IK i allettan. Hemmalaget blev överkört med hela 1-5 i Nelson Garden Arena. Samtidigt gjorde nyförvärvet Kari Sihvonen sin debut för Taif. 

Matchen var tuff och fysisk och det märktes tidigt att Kristianstad hade bestämt sig för att vinna.

Första perioden var jämn och hård med många närkamper och Kristianstad kunde gå till periodvila med en 1-0-ledning. I andra perioden nätade Peter Rooth snabbt för gästerna. Innan perioden var slut hade Kristianstad drygat ut till 0-3 och luften gick ur Tingsryd. Matchen slutade till slut hela 1-5.

På isen fanns för första gången Tingsryds nyförvärv Kari Sihvonen. Han kommer senast från spel i Kazakstan. Lagkaptenen Filip Owesson ser positivt på att Kari kommit till laget. Filip känner att laget behöver tuffa till sig för att stå sig i allettan och det är precis vad Kari är känd för, ett tufft och fysiskt spel.

– Jag tror det kan bli positivt att få in ett nytt ansikte i omklädningsrummet och en ny fläkt på isen. Vi behöver tuffa till oss som lag så det kan vara bra med Kari då, säger Filip Owesson.

Efter tre omgångar i allettan har nu Tingsryd två förluster och en vinst. 

Nästa match för Tingsryd spelas den 7 januari i Västervik.

Anna Wessman Sveriges Radio

sporten.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".