Polisen är på plats för att ta upp anmälningar. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Polisen var på plats för att ta upp anmälningar. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Växjö

Utpekad 43-åring misstänkt för jobbluff inspelad i smyg

Hör inspelningen här
3:54 min

Ett av mötena med den utpekade 43-åringen som misstänks ligga bakom jobbluffen i Räppe har spelats in via en mobiltelefon. P4 Kronoberg har tagit del av en inspelning där snickare som först fick anställning ställde honom och den personalansvarige mot väggen om den uteblivna lönen.

I inspelningen kan man höra hur de skyller på det ena och det andra och bland annat hävdar att Alwex är inblandad.

Kvinnan som varit personalansvarig förnekar all inblandning i härvan och säger till P4 Kronoberg att hon inte visste om att det här var en bluff.

Runt 130 personer fick i måndags reda på att företaget Jusab som de fått jobb hos i Räppe i Växjö ser ut att vara en stor bluff. Många hade sagt upp sig från sina arbeten för att börja på Jusab.

Företaget skulle ta hand om elektronikföretaget NetOnNets stora satsning på lager i de gamla lagerlokalerna hos Alwex, men varken Alwex eller NetOnNet vill kännas vid något samarbete.

Och någon storsatsning på NetOnNets lager fanns inte heller. När de anställda skulle börja klockan 8.00 på måndagen så var grindarna stängda - och ingen företagsledning dök upp. Polis på plats tog då upp anmälningar från arga och ledsna personer som bluffats på sina arbeten. Senare kom brottsrubriceringen "oredligt förfarande" - något som kan komma att ändras. Just nu arbetar polisen med anmälningarna. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".