Växjö Tingsrätt. Foto Martina Svensson/Sveriges Radio
Växjö Tingsrätt. Foto Martina Svensson/Sveriges Radio
Växjö

Rättegång hölls mot 22-åring misstänkt för grov misshandel

I dag hölls rättegången mot en 22-årig man som stått åtalad för grov misshandel för att ha knuffat en 48-årig man efter en krogkväll i Växjö för ett år sedan. 48-åringen fick bland annat en skallskada och åklagaren Emma Berge hon menar att 22-åringen inte brydde sig om vilka skador knuffen innebar.

Händelsen inträffade natten mot den 19 januari förra året, när 22-åringen ska ha knuffat 48-åringen över ett staket vid Storgatan i Växjö. Mannen föll och slog sig så illa att han blev medvetslös, fick en skallskada och en blödning i hjärnan.

Mannen är ännu inte återställd och kan inte jobba. Försvaret menar att 22-åringen inte menat att knuffen skulle få sådana konsekvenser, utan bara velat fösa undan 48-åringen. Försvaret vill att händelsen bedöms som vållande till kroppsskada. Men åklagare Emma Berge menar att 22-åringen inte brytt sig om vad som hände.

Åklagaren vill att händelsen i första hand ska bedömas som grov misshandel med ett fängelsestraff på minst ett år, samt ett skadestånd på närmare 100 000 kronor. Tingsrätten meddelar dom om två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".