Emmy Karlsson i Växjö DFF. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
1 av 2
Emmy Karlsson har spelat fotboll i Växjö DFF den senaste säsongen. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Amalie Karlsson i Växjö DFF. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 2
Även lillasyster Amalia Karlsson har spelat fotboll i Växjö DFF. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Innebandy

Fotbollssystrar till Hovshaga innebandy

Elitsatsande division 1-klubben Hovshaga AIF har gjort klart med tre nyförvärv. Två av dem är systrarna Emmy och Amalia Karlsson, som har spelat fotboll i Växjö DFF, Öster och Hovshaga, och den tredje är den 17-åriga talangen Amanda Lööf Miljevic från Ljungby.

Både 28-åriga Emmy och 22-åriga Amalia har spelat innebandy i Väckelsång men har gjort sig mest kända på fotbollsplanen de senaste åren. Båda har spelat med Östers IF och med Hovshaga AIF och Växjö DFF i division 1.

Nu gör de båda systrarna en satsning på innebandy i Hovshaga AIF, division 1-laget från Växjö som gör en långsiktig satsning på att ta ett kliv upp i svenska superligan SSL.

Båda systrarna gjorde debut för Hovshaga i förlustmatchen mot topplaget Malmö den 21 december, då Emmy spelade back och Amalia center.

Hur det blir systrarnas Karlssons fortsatta fotbollskarriär är just nu oklart.

Hovshaga AIF förstärker också med den 17-åriga talangen Amanda Lööf Miljevic från Ljungby. Hon har provspelat under juluppehållet och Ljungby väljer nu att släppa henne redan inför vårsäsongen. Hon ses som en viktig pusselbit i Hovshagas lagbygge.

Hovshaga ligger åtta i division 1 södra och på söndag möter de Älvstranden, som ligger strax ovanför i tabellen, med en match mer spelad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".