klassrum
Foto:TT
Älmhult

Alla sjätteklassare fick betyget E i musik

Hör reporter Jerry Sandberg och grundskolechefen PO Johansson
8:13 min

Ordinarie lärare sjukskrev sig, det blev strul med vikarier och det fanns därmed inte underlag för att kunna göra någon individuell bedömning. Därför fick ett 50-tal sjätteklassare på Gemöskolan i Älmhult alla betyget E, alltså precis godkänt, i ämnet musik. 

"Det låter ju inte alls bra, de skulle ordnat med en behörig vikarie alt överlagt m andra lärare på skolan" - Roger på Twitter.

Utöver det har omkring 150 högstadieelever på Linnéskolan läst musik i en hel termin men ändå fått föregående termins betyg.

Strax innan jul blev det känt att sjundeklassarna på Linnéskolan alla fått betyget E i tyska av samma anledning.

PO Johansson är grundskolechef i Älmhult och han menar att man nu måste reda ut hur det här kunde hända: 

– Det är klart att man blir tveksam när man ser att en hel grupp elever inte har fått individuellt satta betyg och då kan man som klok person ställa sig frågan om detta är betyg som är satta korrekt och den frågan bör man ställa till ansvarig lärare.

Har ni inte pratat med den ansvarige lärare?

– Vi fick information rätt så sent på terminen och vad jag vet har rektorn inte i dagsläget fått kontakt med läraren i fråga.

Hör hela intervjun i ljudklippet ovan!

Vad tycker du om den kollektiva betygsättningen? Kommentera gärna!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".