Bil på isbelagd gata. Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.
Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.
Kronoberg

Flera olyckor i länet efter svår ishalka på många vägar

Under tisdagsmorgonen har det varit mycket halt på flera vägar i länet. Ett par olyckor har inträffat men inga allvarliga skador har rapporterats enligt polisen.

Enligt vår trafikredaktion är det mycket halt på många av våra vägar i länet under morgonen då de blöta vägarna har frusit på.

Strax innan klockan 06:00 inträffade en trafikolycka på gamla E4:an mellan Strömnäsbruk och Markaryd. En bil ska ha hamnat på sidan. Den kvinnliga föraren fördes till sjukhus med ambulans för kontroll.

En timme senare vid 07-tiden kolliderade två bilar i höjd med rastplatsen Fenen på riksväg 25 mellan Alvesta-Ljungby. En person klagade på nacksmärtor och fördes till sjukhus.

Svår ishalka råder på många vägar nu under morgonen alltså. Bland annat är det halt på riksväg 27 mellan Alvesta och Värnamo där flera avåkningar har inträffat. Även på länsväg 124 mellan Ljungby och Liatorp ska det vara halt och likaså på riksväg 25 efter Sjöatorpsrondellen mot Ljungby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".