Stavhopparen Angelica Bengtsson. Foto: Jessica Gow/TT
Angelica Bengtsson kom femma i EM sommaren 2014. Foto: Jessica Gow/TT
Friidrott

Angelica Bengtsson tar spruta för att stoppa smärtan

Angelica Bengtsson hade ett skadefyllt 2014 och problemen fortsätter 2015. En ömmande fot har stört henne och nu har hon tvingats ta en kortisonspruta för att få bort smärtan.

Stavhopparen Angelica Bengtsson har haft problem med en fotskada i vinter, en vätskefylld slemsäck som orsakat smärta. Men efter att ha fått en kortisonspruta hoppas hon hinna ifatt till inomhussäsongen.

– Jag tog sprutan i onsdags och jag har tränat på den nu i två dagar och den känns riktigt bra nu, säger Angelica Bengtsson till P4 Kronoberg.

På måndagen testade hon att springa på träningen och på fredag ska hon prova att hoppa. Hon har inte gett upp hoppet om att kunna göra säsongspremiär i Frankrike nästa helg, säger hon till Smålandsposten.

Inomhus-EM avgörs i Prag i början av mars. Kvalhöjden är 4.40, en höjd Bengtsson klarade med råge förra inomhussäsongen, då hon hoppade 4.62 i februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".