Visby variantbingo i Östercentrum. Foto:Katarina Hedström/Sveriges Radio
Bingohall i Visby som är en av hallarna som anmälts. Foto:Katarina Hedström/Sveriges Radio
Växjö

Lotteriinspektionen misstänker olagligt bingospel i Växjö

"Hallarna har inte haft tillstånd"
2:17 min

Lotteriinspektionen har gjort en polisanmälan mot olagligt bingospel som man misstänker sker på flera orter i landet, bland annat i Växjö.

Tillsammans med hallar i Visby, Nyköping, Mora och Hofors ska hallen i Växjö kört så kallat "sammankopplat bingospel" där det spelas med samma utropade nummer över länsgränserna - något som kräver tillstånd hos Lotteriinspektionen men som man inte har haft. 

– Ingen av de här hallarna har haft tillstånd för sammankopplat bingospel vad vi kunnat utröna, säger Marcus Aronsson på Lotteriinspektionen.

Det hjälper då inte att länsstyrelserna på respektive ort beviljat tillstånd för bingospel, om spelet inte håller sig inom länet, så att säga. För de som sitter i bingohallen i Visby, Nyköping, Mora, Växjö eller Hofors spelar med samma utropade nummer. Och det förändrar spelet, säger Marcus Aronsson på Lotteriinspektionen.

Om man skall spela över flera län på det viset är tillståndsgivningen inte längre en fråga för länsstyrelserna på orten, utan för Lotteriinspektionen, säger samordnaren när det gäller olagligt spel, Marcus Aronsson.

Det otillåtna "sammankopplade bingospelet" upptäcktes nu i den veva då Lotteriinspektionen särskilt fått ögonen på elektroniska spelautomater som, utan tillstånd, står uppställda för spel i flera bingohallar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".