Suzanne Frank (M) vid ett tidigare tillfälle.
Suzanne Frank (M) vid ett tidigare tillfälle. Foto: Elisabeth Anderberg/Sveriges Radio
Kronoberg

Oppositionen kritisk till S-jobb i Region Kronoberg

"En ohållbar situation"
3:06 min

Nu reagerar den moderata gruppledaren i Region Kronoberg, Suzanne Frank, på uppgifterna om att Ola Gustafsson (S) jobbar som politisk sekreterare åt Socialdemokraterna samtidigt som hans hustru fått en direktörstjänst i organisationen. Det handlar om förtroende och det här är inte bra, säger hon.

– Man kan ju jämföra det med att om Anna Fransson själv eller jag skulle haft en nära anhörig eller partner i ledande ställning inom regionen så skulle det vara en ohållbar situation, säger Suzanne Frank (M).

Varför?  

– Blotta misstanken om att man kan ge information eller liknande får helt enkelt inte lov att förekomma.

Men faktum är att Moderaterna själva har placerat en av sina politiker i Hälso- och sjukvårdsnämnden som verkligen sitter på två stolar.

Han är chef för ambulansen i Ljungby och ska alltså fatta beslut om en verksamhet han själv är chef för. Men det är skillnad, menar Suzanne Frank.

– Han har inte en sådan chefsställning att han påverkas av det förtroendeuppdrag han har, men hade han haft en ledande chefsposition, centrumchef  eller liknade, så hade vi gjort en bedömning att det inte skulle ha varit lämpligt, säger Suzanne Frank.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".