En kiosk i Paris med en skylt på franska där det står att tidningen Charlie Hebdo är slutsåld.
En kiosk i Paris med en skylt på franska där det står att tidningen Charlie Hebdo är slutsåld. Foto: Maria Sjöqvist/Sveriges radio
Charlie Hebdot

Rusning till tidningshyllorna efter nya numret av Charlie Hebdo

Hör tidningsköpare i Växjö om satirtidningen
1:12 min

Idag släpptes det nya numret av Charlie Hebdo, det första efter terrorattentatet mot tidningens redaktion i Paris. P4 Kronobergs reporter Jerry Sandberg gav sig ut till lokala tidningsförsäljare för att prata med tidningsköpare - och det visade sig att flera var inne för att fråga efter satirtidningen.

Intresset för att köpa satirtidningen Charlie Hebdo är stort, enligt återförsäljaren Pressbyrån. Företagets inköpschef Fredrik Klein uppger att kunder över hela landet efterfrågat tidningen, men förgäves.

De har ännu inte fått in några exemplar av tidningen samtidigt som Pressbyrån beslutat att enbart sälja den via webben, bland annat för att kunna garantera sin personals säkerhet. Men han anser att det är viktigt att sälja tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".