Växjö

46 anställda varslas från Getinge

"Reaktionerna kan sammanfattas som lugna"
5:00 min

Företaget Getinge Disinfection i Växjö varslar 46 av sina 184 anställda i Växjö. Detta för att produktionen av spoldesinfektorer flyttas från Växjö till Polen. I Växjö ska man nu bara ägna sig åt andra produkter.

– Det här är ett beslut som ligger helt i linje med både Getingekoncernen och affärsområdets långsiktiga strategi att stärka vår konkurrenskraft genom att optimera produktionseffektiviteten, säger Joacim Lindoff, affärsområdeschef för Getinge, och fortsätter:

– Produktionsenheten i Växjö kommer långsiktigt att fokusera på tillverkningen av vår produktlinje för mer högspecificerade diskdesinfektorer.

Vad har ni fått för reaktioner från de anställda?

– Jag har fått höra från företagsledningen i Växjö att reaktionerna kan sammanfattas som lugna, samlade och mycket professionella.

Hur kommer ni som arbetsgivare hjälpa de här 46 personerna?

– Detta är aldrig ett roligt beslut och vi ska som företag se till att vi sköter det här på ett så professionellt och respektfullt sätt som det någonsin är möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".