Två personer har sex. Foto: Nina Varumo/SvD/Scanpix
Foto: TT
Växjö

Högljutt sex ovanlig orsak till vräkning

"Det har jag aldrig fått in något samtal om"
1:44 min

En kvinna i Skaraborg blir nu vräkt från sin lägenhet för att hon förutom att spela för hög musik haft för högljutt sex. Det senare är en ovanlig orsak till vräkning, säger Victor Herrera på Hyresgästföreningen i Växjö.

LISTA: Här är sakerna som gör dig till en sämre granne

I förrgår meddelade Svea hovrätt det slutliga beslutet i det här ärendet. Senast den 16 mars ska hon ha lämnat sin lägenhet i Skövde.

Bakgrunden är åtskilliga klagomål från grannar som haft uppenbara problem med att sova och sköta sina jobb på grund av en hel del ljud från kvinnans lägenhet.

– Det har varit jättejobbigt sedan hon träffade sin "gubbe". Det låter om dem när de har sex och de spelar hög musik på nätterna, sa en granne under en förhandling i hyresnämnden.

– Vi har fått använda öronproppar för att kunna sova.

Samma lösning pratade en annan granne om under förhandlingen:

– Senast i måndags och tisdags fick vi sova med öronproppar. Ändå vaknade vi av skrik klockan tre på natten.

Kvinnan, som är i 55-årsåldern, har fått flera chanser av hyresvärden att sluta med ljuden, men det har inte hjälpt, konstaterade hyresnämnden.

För högljutt sex är en ovanlig orsak till vräkning, säger Victor Herrera som jobbar på den juridiska enheten på Hyresgästföreningen i Växjö:

– Det har jag aldrig fått in något samtal om, däremot att det är grannar som spelar hög musik alla möjliga timmar på dygnet och i extrema fall kan man känna sig trakasserad eller hotad, säger Victor Herrera.

Vad tycker du är mest jobbigt att grannen gör? Kommentera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".