Scott Goodwin
Scott Goodwin vid ett tidigare tillfälle. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Kronoberg

"Facebook-polisens" inlägg om rasism väcker kritik

"Jag är trött på de som använder rasistkortet"
1:09 min

Den så kallade "Facebook-polisen" från Växjö, Scott Goodwin, har skrivit ett nytt inlägg på Facebook som blivit uppmärksammat. I inlägget skriver han om rasism och ber bland andra de han kallar för "offerkoftainvandrare" att sluta kalla "vanliga svenskar" för rasister. 

Han menar på att de personer med invandrarbakgrund som skriker "rasist" varje gång de möter på motgångar eller ifrågasätts i livet tar mycket från dem som verkligen utsätts för rasism. Han skriver också att han själv blivit kallad för rasist i yrket många gånger.

I tidningen Metro är Kalle Larsson, ordförande för organisationen Centrum mot rasism, kritisk mot inlägget och påpekar att rasism inte bara finns i partier, våldsgrupper eller ute på extrema högerkanten utan också i vardagslivet och hur vi ser och behandlar varandra och att detta inte vägs in i inlägget.

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".