Facebookloggan på dataskärmen. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Foto: TT
Kronoberg

Hör Kalle Larssons kritik av Goodwins inlägg

"Inte det allvarliga samhällsproblemet"
1:20 min

Många människor i Sverige utsätts för diskriminering och ibland också för rasism och det är det som är det stora allvarliga samhällsproblemet, och det kan man inte jämföra med att det kanske finns ett eller annat sammanhang där ordet rasist används felaktigt. Det säger Kalle Larsson som kritiserat Scott Goodwins Facebook-inlägg.

Kalle Larsson, ordförande för Centrum mot rasism, menar att Scott Goodwin inte förstått att rasism finns också långt utanför  extrema grupper och partier.

– Vi har ju en diskriminering på arbetsmarknaden, på bostadsmarknaden och runt om i samhället där människor med utländsk bakgrund får sämre möjligheter och har sämre rättigheter än vad andra människor i samhället har. Det är ju ett uttryck för diskriminering eller, om man så vill, för rasism.

Scott Goodwin betonar att det är just ett slags attityd hos ett fåtal invandrare som  han vänder sig mot:

– Jag är väldigt trött på invandrare som använder det här invandrarkortet och kallar oss som poliser för rasister om vi griper någon av dom eller gör något annat som inte passar dom. Det är inte alla invandrare som tillhör gruppen med "offerkofta”, men de finns och de tar alldeles för mycket plats.

Scott Goodwin vill i övrigt inte kommentera Kalle Larssons kritik.

–  Jag kan inte bemöta hans kritik. Den får han stå för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".