Tre mobiltelefoner på ett bord. Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT
Bedrägeriet var utstuderat, ansåg tingsrätten. Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT

Mor och dotter döms för nätbedrägeri

Dottern och mamman lade ut annonser på nätet om billiga mobiltelefoner. Ett 30-tal personer betalade i förskott - men fick aldrig några varor. Nu döms duon till fängelse respektive skyddstillsyn.

Den 23-åriga dottern fick disponera mammans bankkonto för sina bluffaffärer. Men enligt polisen var brottsligheten i det närmaste dömd att misslyckas eftersom kopior av mammans pass skickades till en del köpare för att det hela skulle se seriöst ut, skriver Smålandsposten.

Enligt tingsrätten var dotterns bedrägeribrott påtagligt utstuderade.

"Även om hon varit medveten om att upptäcktsrisken varit stor har hon fortsatt med sina brottsliga gärningar i sådan utsträckning att det visar att hon styrts av ett rent kriminellt tänkande", skriver rätten.

Den unga växjökvinnan döms till ett års fängelse där också två fall av misshandel ingår. Mamman döms med hänsyn till hennes hälsa till skyddstillsyn och böter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".