Seger för Växjö Lakers i Smålandsderbyt

Växjö Lakers tränare Sam Hallam
1:39 min

Växjö Lakers gjorde i går sju mål mot HV 71 i Smålandsderbyt och matchen slutade 3-7. Växjö Lakers tränare Sam Hallam var mycket nöjd efter matchen.

– Så här är det i hockey, vi får utdelning tidigt och vi har fyra kedjor i dag som klarar av att flytta ner pucken till anfallszonen. Det ger oss en styrka, säger Sam Hallam.

Ska man se var den här matchen avgjordes då så var det ju lite i brytpunkten mellan andra och tredje perioden. Ni fick ett väldigt viktigt mål med fyra sekunder kvar av andra perioden som innebär fem-tre. och sen sex-tre och sju-tre direkt i tredje perioden. Hur ser du på det?


– Målet i slutet på andra perioden blev ju matchavgörande och det skapade ju en positiv känsla i vår grupp att vi fick en tvåmålsledning där efter att ha släppt in två raka mål. Och sen den starten vi får i tredje är ju en blandning av tur och skicklighet. Så är det ibland.

Jens Prytz

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".