Växjö

Växjö Vipers tog stabil och viktig seger

"Fantasi, stabilitet och glädje" Säger Filip Kjellsson i Växjö Vipers
2:53 min

Tionde placerade Växjö Vipers tog emot fjärde placerade Linköping på söndagseftermiddagen i innebandyns Superliga. Tack vare storspel av målvakten Pascal Meir, starkt försvarsspel och vassa kontringar vann Växjö med hela 8-3.

Ett Växjö Vipers i behov av poäng mot Linköping med tre raka förluster i bagaget. En match som startade i ett högt tempo direkt där Linköping kunde ta ledningen redan efter 2 minuter genom fint spel och passningsspel. Växjö tog dock snabbt tillbaka intiativet då man endast tio sekunder efter målet fick en straff som utnyttjades av Linus Jämtdal och gav reducering. Sedan kunde Växjö både en och två gånger utöka sin ledning. Första perioden såg annars ett stort bollinnehav av Linköping som dock inte var lika vassa i avsluten som Växjö som kontrade snabbt och effektivt och kunde gå till periodpaus med en ledning 4-2. 

Andra perioden präglades av starkt försvarsspel från båda lagen, återigen mycket bollinnehav av Linköping och det som verkligen höll nere siffrorna i matchen var ett mycket stabilt och i många tillfällen avgörande målvaktsspel av Pascal Meir i Växjö målet. Växjö kunde sedan sticka upp på en snabb kontring i slutet av perioden och återigen utöka sin ledning till 5-2 vilket blev periodresultatet. En period som mer var ett rent ställningskrig. 

Tredje perioden startade med samma scenario, Linköping med mer boll än Växjö, som ställde upp i försvar.  Nu dock med ett visst taktikskifte från Linköping som pressade högre upp i banan. Växjö spelade med lugn och kunde styra bort Linköpings anfall som mest spelade runt och inte kom till några direkta farligheter. Istället kunde Växjö sticka upp på nya farliga kontringar och punktera matchen, som slutade 8-3. Mycket tack vare Pascal Meir i målet, ett bra fungerande försvarsspel och giftiga kontringar med vassa avslut.

- Vi har scoutat tillräckligt bra för att veta hur vi ska försvara oss emot dem.

Säger Filip Kjellsson efter matchen och sammanfattar Växjö Vipers insats med orden: 

- Fantasi, stabilitet och glädje!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".