Växjö

Mordförsök under MC-fest i Växjö

Robert Loeffel, Kronobergspolisen: "Ett lokalt gäng här från Kronoberg"
7:15 min

En 25-årig man har anhållits misstänkt för försök till mord på en man i 30-årsåldern. Mordförsöket skedde under den MC-fest på västra industriområdet i Växjö i lördags kväll som vi berättat om tidigare.

Hör mer om detta efter klockan 15 i Eftermiddag i P4.

Enligt polisen blev det bråk på festen och 30-åringen attackerades med någon form av tillhygge. Han fördes till lasarettet av några kamrater, men har fått lämna sjukhuset.

Den 25-årige mannen, som är skriven i Jönköpings län, greps senare under natten och polisen har gjort flera husrannsakningar.

Ytterligare en man, en 27-åring från Lessebo kommun, har anhållits för anstiftan till försök till mord.

De båda misstänkta som är kända av polisen sedan tidigare nekar till brott.

– Detta är ett gäng som har hyrt en lokal och det är ett lokalt gäng här från Kronobergs län och det finns kopplingar in till kriminell verksamhet runt det här gänget , säger Robert Loeffel vid Kronobergspolisen som inte vill gå in på det i detalj eftersom det inte till hundra procent ska vara vederlagt.

– Vi är väldigt på tå från polisens sida och väldigt offensiva i vår bevakning runt om.

Är det här något helt nytt, den här kopplingen?

– Vi har haft det i länet tidigare men vi har inte haft det i centrala Växjö på det sättet tidigare, att man har haft en lokal.

Hör hela intervjun i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".