Ljungby

Extra politikermöte om pengar till arenabygget i Ljungby

"Fram till att kommunstyrelsemötet varit pågår arbetet som vanligt"
0:57 min

Efter förvaltningsrättens stopp av utlåning av 33 miljoner till bolaget som bygger den nya Trojahallen i Ljungby vet kommunpolitikerna inte vad de ska göra. Ett extra sammaträde sätts in nästa tisdag för att diskutera fortsättningen.

– Vilket beslut vi kommer att fatta vet vi efter att kommunstyrelsen har varit, säger Magnus Gunnarsson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Men ni kan väl inte fortsätta betala ut pengar?

– Nej det kan vi inte, det är riktigt, säger Magnus Gunnarsson.

När förvaltningsrätten, efter överklagande, beslutade om inhibition för fortsatt utlåning av kommunala miljoner pengar för bygget hoppades Ljungby kommun på en prövning i högre instans.

Men kammarätten sa nej till prövningstillstånd och därför är det nu förvaltningsrättens beslut som gäller -  alltså att ingen utbetalning av byggkredit på 33 miljoner får betalas ut, innan domstolen fattat sitt slutgiltiga beslut om det är olagligt eller inte.

På tisdag den 27 januari kallas alltså kommunstyrelsen till ett extra möte för att se hur man ska hantera den nya situationen.

– Fram till att kommunstyrelsemötet varit pågår arbetet som vanligt och därefter kommer både byggherren, arenabolaget och även vi att fatta ett nytt beslut. Men fram till dess pågår arbetet som vanligt, säger Magnus Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".