Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio.
Markus Jonsson (tv) och Valdemar Ahlroth (th) har växt upp tillsammans i Nykvarn utanför Stockholm. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio.
Innebandy

Barndomsvännerna lever sin dröm i Växjö Vipers

Reportage: "Äter, sover och skiter innebandy"
5:36 min

Två av Växjö Vipers mest framträdande spelare den här säsongen har varit barndomsvännerna Valdemar Ahlroth och Markus Jonsson. Båda lever sin dröm som innebandyspelare på högsta nivå och gör det dessutom sida vid sida med sin bästa kompis.

De två 20-åringarna Valdemar Ahlroth (forward) och Markus Jonsson (back) växte upp tillsammans i innebandytokiga Nykvarn, en liten kommun utanför Stockholm. De gick till Tyresö tillsammans och nu spelar de SSL-innebandy i Växjö Vipers.

– När Niklas (Nordén) tog kontakt med mig så var det naturligt att de tog kontakt med Mackan också. Resan fortsätter tillsammans, det är kul, säger Valdemar.

Den andre av Växjös två tränare, Dennis Mårtensson, har beskrivit Valdemar som att han äter, sover och skiter innebandy.

– Jag håller helt med om det. Hela mitt liv har kretsat kring innebandy från första början. Om man jämför med de äldre killarna i vårt lag är det stor skillnad på intresset kring innebandy.

Klicka på ljudfilen för att lyssna på Jonatan Bergmans reportage om Ahlroth och Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".