Elever i ett klassrum. Foto: Erik G Svensson/Scanpix.
Eleverna på bilden har inte med artikeln att göra. Foto: TT
Älmhult

Delade meningar om att bussa tredjeklassare till Ryfors skola

"Det känns lite ologiskt"
1:42 min

Älmhults kommun har lagt fram ett förslag på att bussa tredjeklassare från Gemö och Klöxhult till Ryfors skola i Delary i väntan på att en ny skola blir klar i kommunen - något det råder delade meningar om.

Inkommande stora årskullar av nya elever i Älmhult och brist på skollokaler ska ligga bakom förslaget som inte gillas av Per Ola Eliasson som är med i föräldraföreningen på Klöxhults skola.

– Vi är självklart irriterade, vi föräldrar har inget emot Ryfors skola men det känns lite ologiskt och tråkigt för oss som faktiskt har bosatt oss i tätorten och sedan ska skicka iväg våra barn, säger han.

Men Älmhults kommun och Charlotta Kabo-Stenberg, chef för utbildningsförvaltningen, tror ändå att det här förslaget är bra för barnen:

– Det här är en liten del i ett större paket, och det viktiga i det här paketet är att vi ska bygga en ny skola i Älmhults kommun och då har vi kommit fram till att det här kan bli riktigt bra för barnen, att vi väljer att slussa ut treorna till en fin skola i en jättefin utemiljö i Ryfors, säger Charlotta Kabo-Stenberg, chef för utbildningsförvaltningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".