Eva Johnsson (KD)
Eva Johnsson (KD) vid ett tidigare tillfälle. Foto: Sveriges Radio
Kronoberg

Eva Johnsson (KD): "Man bor oerhört trångt"

"Har sett det med egna ögon i vårt län"
8:29 min

DN Debatt skriver KD:s partiledare Göran Hägglund att han vill att partiet ska skrota stödet för eget boende för asylsökande. Enligt Eva Johnsson, distriktsordförande för Kristdemokraterna i Kronoberg, vill partiet minska risken för trångboddhet och stora sociala problem.

Idag får asylsökande under själva asylprocessen ett slags bostadsbidrag. Nu vill Kristdemokraterna bara att bidraget ska gälla dem som väljer att bosätta sig där Migrationsverket vill att de ska bo. 

– Det finns en brist på bostäder och de här människorna kanske flyttar till släkt och vänner men det finns också oseriösa aktörer som har utnyttjat de här människorna på ett tycker vi oförsvarligt sätt och vi kan inte acceptera det, inte minst kopplat till barnperspektivet, säger Johnsson (KD).

– Det som lyfts i artikeln har jag sett med egna ögon i vårt län, det finns ingen möjlighet till läxro och man delar kanske rum med fyra, fem syskon.

– Det vi har kunnat se är att man bor oerhört trångt, jag har själv besökt lägenheter där det bor kanske tio, tolv personer i en tvårumslägenhet.

Hela intervjun hör du i ljudklippet ovan.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".