Anna Fransson, landstingsråd Landstinget Kronoberg Foto: Petra Ekelöf
1 av 2
Anna Fransson (S), regionråd. Foto: Petra Ekelöf/Sveriges Radio
Mattias Karlsson höjer näven i Riksdagen.
2 av 2
Mattias Karlsson missade misstroendeomröstningen. Foto: TT
Kronoberg

SD-ledare missade omröstning - regionrådet Anna Franssons fel?

Fransson: "Jag blev irriterad"
1:19 min

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson, bördig från Rottne utanför Växjö, missade misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfven i förrgår. Och regionrådet, Anna Fransson (S) råkade ta hans väska full med herrkläder - av misstag.

När ett plan omdirigerades från Bromma till Arlanda och bagaget hamnade på fel terminal på Arlanda tog regionrådet Anna Fransson (S) Mattias Karlssons väska i kaoset som blev. När hon flera timmar senare kom till hotellet och packade upp väskan var den till hennes förvåning full av herrkläder. Det var SD-ledarens kläder.

– I väskan låg också Mattias Karlssons dator som var namnad. På så sätt fick jag reda på vems väskan var. Jag blev irriterad, säger Anna Fransson.

Hon försökte också ringa honom utan resultat.

– 21 gånger ringde jag honom utan resultat.

Och trots att Mattias Karlsson skulle vara med på misstroendeomröstningen så lovar Anna Fransson att hon inte hade för avsikt att sinka SD-ledaren som skulle rösta mot Stefan Löfven.

– Nej, det brukar inte vara någon som har likadan väska som mig. Jag borde tittat bättre efter min namnlapp som satt på min väska, säger hon till P4 Kronoberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".