Vinnarintervjun med Anton och Matilda från Öjaby skola.
1 av 5
Vinnarintervjun med Anton och Matilda från Öjaby skola.
Öjaby skola klass 5 A. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
2 av 5
Öjaby skola klass 5 A. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Eleverna i Högstorps skola 5 B i Vi i femman-studion. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
3 av 5
Eleverna i Högstorps skola 5 B i Vi i femman-studion. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Högstorps skolas Tea Jacobsson och Ludvig Dahlbom får fint diplom.
4 av 5
Högstorps skolas Tea Jacobsson och Ludvig Dahlbom får fina diplom.
Fredrik B Ekdahl. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
5 av 5
Fredrik B Ekdahl programleder. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Vi i femman

Öjaby skola klass 5 A vann fjärde kvartsfinalen

Öjaby skola klass 5 A tog hem den fjärde och sista kvartsfinalen. De vann över Högstorps skola klass 5 B med siffrorna 37-31. I semifinalen möter vinnarna Hamneda skola 5 A.

Mer om Vi i femman kan du läsa här!

Det blev höga poängsiffror i den rafflande kvartsfinalen av Vi i femman Kronoberg. Öjaby skola klass 5 A tog hem mötet med 37 poäng mot de 31 poäng som Högstorps skola klass 5 B samlade ihop.

– Det känns jättebra, säger vinnarduon Anton Strand och Matilda Fälth efter slutsignalen och berättar att de tycker det var som mest spännande under det sista momentet "stegen".

Högstorps skola klass 5 B representerades av eleverna Tea Jacobsson och Ludvig Dahlbom som trots att de tog hem hela 31 poäng inte gick vinnande ur mötet.

– De var värda att vinna, säger Tea Jacobsson och Ludvig Dahlbom.

Öjaby skola klass 5 A möter Hamneda skola klass 5 A i semifinal. Den andra semifinalen går mellan Högstorps skola klass 5 A och Växjö Montessoriskola.

Mer om Vi i femman:

Tävlingen startade i Sveriges Radio redan 1963, vilket innebär att Vi i femman firade 50 år under säsongen 2013. 1970 började även SVT sända Vi i femman. Nuförtiden deltar ungefär 70 000 elever i ca 4 000 klasser på ca 2 500 skolor i hela landet i uttagningstävlingarna. Det är en hel massa tävlingssugna femteklassare det - ungefär 75% av alla femteklassare i Sverige!

Vi i femmans olika steg:

Tävlingen pågår under nästan ett halvår och börjar med att landets alla femmor har chansen att delta i uttagningen. Därefter gör de bästa 200 klasserna upp i lokala tävlingarna i radio. Till slut koras vinnaren i TV.

Mer om Vi i femman kan du läsa här!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".