Sara Eriksson, marknadsingenjör på Växjö Energi.
Sara Eriksson, marknadsingenjör på Växjö Energi. Foto: Martina Sandström/Sveriges Radio
Växjö

Elen hyllas - smoothies mixas

"Vi är beroende av elen"
1:19 min

Idag uppmärksammas Elens dag på flera håll i landet och på Linnéuniversitetet firar Växjö Energi dagen tillsammans med universitetsstudenterna. Bland annat får studenterna mixa ihop sin egen smoothie.

På Linnéuniversitetet går mixarna varma när studenterna vill göra egna smoothies. Växjö Energi firar Elens dag på universitetet för att sprida kunskap om elens nytta och elkostnader.

Lisa Thaung, student på Linnéuniversitetet, har precis gjort klar sin smoothie med blåbär, hallon, björnbär och naturell yoghurt. Hon är en av dem som inte tänker på elkostnader, men hon tycker det är viktigt att elen uppmärksammas.

– Man borde tänka mer på elkostnader och så, för att tänka på miljön och naturen, säger Lisa Thaung.

Elens dag är numera en temadag som instiftades av branschorganisationen Svensk Energi förra året och syftet med dagen är att lyfta fram det positiva med elen.

– Det finns många dagar att fira men vi tycker att elen är viktig att fira. Vi är beroende av elen idag i dagens samhälle, säger Sara Eriksson, marknadsingenjör på Växjö Energi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".