En stridsbåt 90 vid Stavsnäsbrygga på Nämndöfjärden i Stockholms skärgård under den fortsatta ubåtsjakten på lördagen. Foto: Pontus Lundahl / TT
En av Försvarsmaktens stridsbåt 90. Foto: Pontus Lundahl / TT
Sverige

Försvaret vill ha fyra miljarder till

Fyra extra miljarder kronor per år. Så mycket pengar bedömer Försvarsmakten att de behöver för att klara av de nya mål som satts upp.

Uppdateras löpande

En av de stora frågorna under hösten 2014 och inledningen av 2015 har varit det svenska försvarets kapacitet och behov. Det behövs mer pengar för att Försvarsmakten ska kunna klara de uppdrag man har.

I onsdags gick SVT ut med nyheten att det handlar om tre miljarder kronor som försvaret kräver per år. Nu meddelar Försvarmakten att man meddelat regeringen om att det i själva verket behövs fyra miljarder extra kronor per år.

– De åtgärder Försvarsmakten föreslår ska höja den svenska försvarsförmågan fram till 2020. Detta ger ett behov om 4 miljarder kronor per år fram till och med 2019, säger generaldirektör Peter Sandwall i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".