Växjö

Pilbäckskolan anmäls till Skolinspektionen

Pilbäckskolan anmäls till Skolinspektionen
0:26 min

En förälder har anmält Pilbäckskolan i Växjö till Skolinspektionen. Enligt föräldern får barnen, sju och nio år, ingen anpassad skolskjuts till modersmålsundervisningen och föräldrarna får därför ta ledigt från arbete för att skjutsa barnen. Nu kräver Skolinspektionen att skolan förklarar sig.

Enligt anmälan till Skolinspektionen får föräldrar ta ledigt från arbete för att kunna köra sina barn till modersmålsundervisning, som hålls på annan skola än den skola barnen går ordinarie undervisning. 

Skolinspektionen kräver att Pilbäckskolan förklarar sig och Jonas Nilsson, rektor på Pilbäckskolan säger att skolan jobbar med ärendet.

– Vi samlar de som är ansvariga för modersmål och vi samlar de som är ansvariga för skolskjuts och vi har fått ett antal frågor som vi ska svara på innan nästa fredag, så det jobbar vi med just nu, säger Jonas Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".