Tingsryd tackar publiken efter vinst över Troja/Ljungby. Foto: Mikael Wahlberg/Sveriges Radio
Tingsryd tackar publiken efter vinst över Troja/Ljungby. Foto: Mikael Wahlberg/Sveriges Radio
Ishockey

Tingsryd vann hett derby mot Troja/Ljungby

Filip Owesson, Tingsryd: Detta man spelar för
1:44 min

Det blev publikfest i ett Sunnerbohov under ombyggnad. Hetare än derbyt mellan Troja/Ljungby och Tingsryd blir det inte i Allettan. Gästerna vann på straffar inför imponerande 3116 åskådare.

Visst, det var en sponsormatch där det var fri entré, men publiksiffran är än dock imponerande i Allettan.  

Imponerade gjorde också Troja/Ljungby i inledningen av matchen. Hemmalaget kom ut med hög intensitet och en solklar inställning att avsluta kvällen med en derbyseger. Och det började bra även i målprotokollet. Först att noteras där var nämligen Daniel Karlsson som med ett respektingivande skott från blålinjen ställde Wictor Ragnevall i Tingsrydkassen chanslös. Backskottet kom till i numerärt överläge där Troja/Ljungby visade upp ett bra och kontrollerat powerplay-spel. Serverade Daniel Karlsson gjorde Dennis Fröland och Gustav Hjalmarsson. 

1-0 till hemmalaget stod sig perioden ut, även om spelet jämnade ut sig under senare delen av perioden. Troja/Ljungby vann skotten med 12-7.

I period nummer två kom inte hemmalaget ut med samma intensitet och matchen var jämnare, med viss fördel gästerna. Båda lagen lyckades i stunder etablera tryck i respektive anfallszon. Men det bjöds också på ett böljande spel vilket var publikvänligt.

Halvvägs in i perioden så överlistades Johan Nielsen i Troja/Ljungbys mål för första gången. Kari Sihvonen och Rasmus Johansson hittade Tingsrydskamraten Sebastian Benker som utan misstag stänkte in 1-1. Inga fler mål noterades i period nummer två där Tingsryd vann skottstatistiken med 10-4.

Den tredje akten blev mållös och matchen gick till förlängning. Men inte heller där kunde matchen avgöras. Straffar fick avgöra vilket lag som skulle få bonuspoängen. Tingsryds Filip Owesson var först ut. Efter några dragningar kom Filip tätt mot målvakten och hittade en glipa mellan benskydden som nyttjades föredömligt. Därefter stängde målvakterna Wictor Ragnevall och Johan Nielsen igen. Oscar Anderssons straff blev den siste och när han missade stod det klart att Tingsryd vann derbyt.

– Riktigt skönt. Det är det här man spelar för, att vinna sådana här matcher, säger straffmålskytten Filip Owesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".